V Českém muzeu stříbra v Kutné Hoře přivítali letošního 130.000 návštěvníka

V pátek 8. prosince v 10 hodin České muzeum stříbra otevřelo svou bránu, před kterou již netrpělivě čekali žáčci 1. A z kutnohorské Základní školy Žižkov. Ti přišli spolu s paní učitelkou Janou Němečkovou navštívit nově otevřenou výstavu Ladovské Vánoce. Ve výstavní síni na jejich příchod již čekali zástupci Středočeského kraje a Českého muzea stříbra.

V tento den totiž padl počet letošních návštěvníků stálých expozic a dočasných výstav ve třech objektech muzea – na Hrádku, v Kamenném domě, Tylově domě a v infocentru muzea na rovných 130.000.

Děti nejdříve přivítala ředitelka muzea PhDr. Světlana Hrabánková: „Jsem ráda, že 130.000 návštěvníkem se stal jeden z žáků ZŠ Žižkov. Třídy z této školy chodí na naše výstavy pravidelně a účastní se i doprovodných edukativních programů. Vážíme si toho a jsme rádi. Věřím, že se dětem a nejen jim tato výstava bude líbit a že se už naladí na přicházející Vánoce.“ Pan radní pro oblast kultury a památkové péče Mgr. Karel Horčička a vedoucí Odboru kultury a památkové péče Mgr. Kateřina Pešatová paní učitelce předali drobné dárky pro děti i společnou hru Kam po Středočeském kraji. Děti pak poděkovaly a zazpívaly koledu.

Paní učitelka dárky s radostí převzala a po zachycení společné fotografie se s dětmi již netrpělivě vydali na prohlídku výstavy.